Fazekas
Rövid ízelítő a szakkör tervezett tematikájából:
- Marokedény készítése: agyagból kézi erővel kinyomkodott edény készítése
- Felrakásos technika: agyag hurkákból ráépített váza készítése
- Korongozás fázisai: az agyag gyúrása, korongon való középre fogás
- Egyszerű korongozott edény elkészítése: tányér vagy tál korongozása
- Egyszerű korongozott edény - karcolt minta elkészítése: az előző alkalommal elkészített edény mintázása
- Fazék készítése: a korong önálló használata
- Tejesköcsög készítése: engóbos díszítés ecsettel
- Boroskancsó készítése: rátett minta készítése
- Fülezés elsajátítása: az eddig elkészített tárgyak megfülezése
- Szivacsolás: retusálás az egész tárgy felületének engóbozása
- Kemencerakás: kemencerakás technikái
- Zsengélés: az égetési hőmérsékletek megismerése – az első égetés
- Mázazás: fazekas mázak és fedőmázak használata
- Mázas edények égetése